BAS JO11-2 - SVI E3 : 4-3

BAS JO11-2 4 - 3  SVI E3
27-9-2008

Dode spelmomenten doen SVI de das om

Na 2 duels verloren te hebben gingen de koppies al wat hangen en zei menig speler voor de wedstrijd we verliezen toch. Deze gedachten werd daarom ook meteen door de leiders van tafel geveegd, je moet er namelijk altijd vertrouwen in hebben. Zoals Koen zei:"Feyenoord heeft ook van Barendrecht verloren." (2-1.) Beter gezegd hoe sterk je je tegenstander ook inziet zolang zij de goals niet maken en wij 1 meer scoren ga je nog als winnaar van het veld. SVI daarentegen wist wel het net te vinden 3 maal om precies te zijn. Helaas voor de Zwollenaren wisten de Biddinghuizenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken door 1 doelpunt van Patrick en 3 dode spelmomenten (3 maal corner). De wedstrijd eindigde dan ook met 4-3 in het voordeel van BAS E2

Het zonnetje lacht de lucht is blauw.... althans niet deze morgen er hing namelijk een mist bank van jewelste. 27 september 2008 was de dag dat BAS E2 SVI E3 op bezoek kreeg. Deze wedstrijd werd op veld 4a gespeeld veld 4B kon je nauwelijks zien door deze mist. Hoe verder de ochtend vorderde hoe zichtbaarder alles werd. Voor de wedstrijd was er een klein probleempje de E5 had te weinig mensen en wij zouden dus iemand in de eerste helft en iemand in de 2e helft moeten afstaan. Ruben was bereid gevonden om de E5 de eerste helft te versterken waar hij de eerste goal voor zijn rekening nam. Aan het einde van de eerste helft voegde hij zich toch weer bij ons omdat de E5 een andere speler had weten te bereiken. Ook werd er voor de wedstrijd vandaag een foto gemaakt van de koppies en het gehele team.

Na 2 verloren wedstrijden hadden de leiders gebrainstormd hoe we nou moeten gaan spelen. In tegenstelling van vorige weken werd het 2-3-1 systeem vervangen door de 3-3 tactiek waarbij marije iets meer in zou zaken en het een 3-1-2 opstelling werd. De opstelling voor vandaag was Wesley op de goal De verdediging van links naar rechts Hidde, Tom en Rick en voorin Walid Marije (met de punt naar achteren) en Patrick. De tactische wijziging bleek binnen no time een succes. SVI kwam nauwelijks tot een doelpoging er werd goed verdedigd om dat BAS aan de goede kant stond te dekken. In de 10e minuut was het dan toch raak Cornermachine Patrick Woud wist de bal weer eens prima voor te geven waarna de Linksback Hidde Oosterkamp de bal met een fikse kopstoot in de goal wist te knikken. Dit was het begin van een doelpuntrijke ochtend. Want in ongeveer de 15e minuut was het wederom de Cornermachine die de bal voor de goal wist te geven waar ditmaal de keeper de bal wist te pareren was de goed spelende Rechtsback Rick van Os er als de kippen bij en tekende zo voor de 2-0. Het E3 team uit Zwolle dat 4e stond begon de hete adem te voelen en ging meer druk zetten. Dit resulteerde niet echt in kansen maar een paar afstandschoten waren toch op de goal gericht. Na 24 minuten gespeeld te hebben wist SVI dan toch met een Combinatie de gesloten verdediging te doorbreken en de bal tegen het net te laten kussen.

In de rust kwam de vervelende mededeling dat de E3 maar 5 man had en graag de wissel van de E2 mee zou willen nemen. Hidde ging de E3 helpen met het voetballen tegen ASVD. Ruben zou zijn plek overnemen. Helaas voor de E2 kregen ze meteen na rust al weer een doelpunt tegen te verduren. Vanaf dit moment was het van beide kanten bikkelen het was een aan 1 gesloten reeks van verdedigen en counteren en weer omschakelen. In de 38ste minuut resulteerde dit in een pracht pass van Ruben Stuifzand die goed inviel op de linksback over de breedte richting de diepgaande Patrick Woud. Laatstgenoemde nam de bal in een keer onder controle en wist de bal Achter de Zwolse doelman te krijgen. Maar ook dit maal werd de voorsprong niet vast gehouden. Of we nog aan het feesten waren of dat het ergens anders aan lag weet ik niet maar de 3-3 was een feit. Nu volgde er een sterke offensieve fase van de E2. De bal werd veelvuldig 1 keer geraakt en de combinaties werden zelfs in doelpogingen omgezet. Walid die de bal naast schoot of tegen een inglijdende verdediger Patrick zijn schoten die werden gestopt door de keeper. En niet te vergeten Marije die liet zien dat ze nog steeds kampioen lat schieten is door de kruising te raken. ( op de training wist deze dame 6 keer aan een gesloten de bal aan te nemen om vervolgens weer op de lat te schieten.) 5 minuten voor tijd was het dan toch het moment van de verlossing. Hoe kan het ook anders dan dat we de corner weer eens zouden benutten. Waar Walid in de eerste helft de bal niet in de goal gekopt kreeg was het ditmaal wel raak met een verwoestende stoot liet hij de keeper het nakijken. De voorsprong was er en ditmaal moest dat zo blijven. Een kleine tactische wijziging door Marije net voor Tom te laten spelen was het de bedoeling dat de E3 de bal helemaal niet meer voor kon krijgen dit werd goed gedaan. 2 minuten voor tijd raakten de coaches van SVI in paniek en bleven schreeuwen dat ze van afstand moesten schieten. Helaas kregen ze daar niet tot nauwelijks kans toe. De lange Tom stond steeds in de weg. Een knappe jongen die hem een halve meter voor zijn neus over Tom heen krijgt. Toch was er nog 1 moment waar alle trouwe BAS supporters hun adem bij inhielden. De midmid wist de bal zo strak naar de kruising te schieten na een eerder geblokkeerd schot. Iedereen zag de bal naar de kruising suizen. Maar Wesley zette een duikvlucht in en met een katachtige reactie wist hij de bal met zijn vingertoppen langs de kruising te tikken. Dit moment leek zich in slow motion af te spelen en na deze redding barstte een daverend applaus los. Na dit wapenfeit wist BAS nog 1 keer te counteren nadat hun corner was afgeketst. Patrick raakte de keeper en er was weer een corner. Na deze Corner klonk het verlossende fluitsignaal. Na ASVD E2 (3-10 oefen) DOS Kampen E2 (2-6) en ASVD E3 (4-1) wist BAS eindelijk de negatieve spiraal te doorbreken. Na het Fluitsignaal was de blijdschap en de vermoeide gezichten duidelijk zichtbaar.

Coaches aan het woord:
Stuk voor stuk klasse gespeeld. We wisten gewoon niet wat we zagen er werd goed gevochten voor elkaar. Na de training hadden we er vertrouwen in er werd deze week super getraind en de inzet was er. We zijn trots op jullie. Een verdiende overwinning…!!!