BAS JO11-2 - Zeewolde JO11-9 : 6-4

BAS JO11-2 6 - 4 (5 - 2) Zeewolde JO11-9
7-5-2022, 10:30 uur

Het debuut van Bram en de veerkracht van het team

Na een paar weken geen wedstrijd te hebben gespeeld en een mindere laatste wedstrijd stond BAS JO11-2 op zaterdag 7 mei eindelijk weer eens klaar voor een wedstrijd. Er werd thuis gespeeld tegen Zeewolde JO11-9.

Omdat er niet veel wedstrijden op het programma stonden bij BAS Voetbal kon de wedstrijd wat later van start gaan, dus rond 10.30 uur i.p.v. de gebruikelijke 9.00 uur floot scheidsrechter Sico voor de start van de wedstrijd. Een bijzondere wedstrijd want Bram maakte zijn debuut bij BAS Voetbal. Vol zenuwen was Bram bezig met de voorbereiding maar als snel kwam de rust daar. Leiders Ane en Rita stelden Bram gerust en collega verdediger Lucas gaf uitleg over hoe te spelen. En dat ging eigenlijk meteen goed, alsof Bram al jaren bij het team speelt.

Duuk begon op doel en Lucas en Bram vormden de verdediging. James, Tijn en Kacper waren de middenvelders, in de spits: Marcel en Qishaino. Joran startte als wissel. De start was moeizaam en binnen een paar minuten scoorde Zeewolde twee maal. 0-2 was de achterstand.

Gelukkig werd BAS snel wakker en kon Qishaino voor de aansluiting zorgen door de 1-2 te maken. Middenvelder James maakte kort daarna gelijk en dus kon het weer alle kanten op. Lucas en Bram vormden inmiddels een sterk duo achterin dus veel kansen kreeg Zeewolde niet meer, het was echt BAS die de overhand kreeg. Tijn drukte dit uit met de 3-2 en Kacper zorgde voor de 4-2. Joran kreeg een kans en ook Marcel probeerde het. Marcel was overal te vinden maar kon het net een keer niet vinden, ook niet erg als je zo voetbalt en het team sterk maakt. Vlak voor rust werd een schot van Tijn binnengetikt door Joran en dus ging BAS met 5-2 de rust in.

Wat een veerkracht, van 0-2 naar 5-2 in 30 minuten! De yell met coach Rita en wat aanwijzingen van coach Ane en de tweede helt kon van start. Tijn op doel en Duuk in het veld. BAS kreeg het wel wat moeilijker en Zeewolde maakte 5-3 en mistte een strafschop na een overtreding van Qishaino. Het leek spannend te worden maar gelukkig kon James de 6-3 binnen schieten. Vervolgens kreeg James nog een paar goede kansen maar de bal wilde er niet meer in. Omdat de verdediging Zeewolde nog maar 1 maal liet scoren was er niet veel aan de hand. BAS won de wedstrijd met 6-4.

Een prachtig debuut van Bram, een fijne tegenstander en goede veerkracht van het team. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen asvDronten.