BAS JO11-2 - Unicum JO11-5 : 6-6

BAS JO11-2 6 - 6 (2 - 3) Unicum JO11-5
26-3-2022, 09:00 uur

Eerlijk zullen we alles delen

De eerste wedstrijd van fase vier was er één tegen een oude bekende: Unicum JO11-5. In het seizoen 2021-2022 was dit de vierde ontmoeting tussen beide teams. Op 18 september won BAS met 6-3, op 6 november verloor BAS met 6-2 en op 29 januari won BAS met 6-5. Een gelijkwaardige tegenstander dus.

Yarah was afwezig maar met Nova was er een prima vervanger zodat BAS JO11-2 met 1 wissel kon starten. James begon op doel. Het begin was matig, BAS moest er in komen en was steeds een stap te laat. Toch was de eerste kans voor BAS maar Kacper kon net niet scoren. Al snel was het Unicum die op voorsprong kwam. 0-1 en 0-2 volgden elkaar snel op. Hier moest wat veranderen, maar was BAS hiertoe in staat? Tijn gaf het antwoord. Hij maakte zelf de 1-2 en bediende Marcel in de mooiste aanval van het seizoen perfect op maat. Marcel wist wel raad met deze prachtige voorzet en kopte de bal snoeihard tussen de palen. 2-2.

De wedstrijd leek weer gelijk op te gaan maar BAS liet het toch regelmatig lopen. Unicum scoorde: 2-3, rust. Even alles bespreken met elkaar, dit moest beter, en kon beter. James ging voetballen en Duuk ging keepen. De tweede helft was echter net begonnen en daar was het 2-4 en vlak daarna 2-5. Wedstrijd gespeeld zo leek het.

Toch bleef BAS aanvallen en Joran zorgde met een koele schuiver voor nieuwe hoop op een resultaat, 3-5, zou het nog kunnen?

Unicum perste er weer een aanval uit en vergrote de voorsprong weer: 3-6. Coach Ane veranderde de opstelling, Qishaino in de spits en Nova naar het middenveld. Qishaino betaalde het vertrouwen terug en zorgde voor de 4-6. De aansluiting was weer daar.

Duidelijk was er weer geloof in een resultaat bij BAS. Het voetbal werd beter en strateeg James zag net over de middenlijn dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond en schoot met een prachtig schot de 5-6 op het scorebord. Alles was weer mogelijk. Topschutter Marcel zorgde niet veel later voor de gelijkmaker: met ook een prachtig afstandsschot maakte hij de 6-6.

Nog 5 minuten spelen. Unicum zette aan maar doelman Duuk gaf geen krimp. Vier bijna zekere doelpunten pakte hij. Als een tijger stond Duuk te keepen en hij sleepte BAS naar het eind van de wedstrijd.

Winnen lukte niet meer maar dat zou ook iets te veel van het goede geweest zijn. Een gelijkspel was een mooi resultaat, eerlijk zullen we alles delen.