BAS JO11-2 - VVOG JO11-5 : 5-8

BAS JO11-2 5 - 8 (2 - 2) VVOG JO11-5
2-10-2021, 09:00 uur

Harde werkers hadden recht op meer

En dan staat de wedstrijd tegen VVOG JO11-5 op het programma. VVOG, de absolute koploper van de competitie met de indrukwekkende cijfers: 4 gespeeld, 4 gewonnen, 38 doelpunten voor en 2 doelpunten tegen. BAS JO11-2 kon haar borst natmaken.

De voorbereiding was moeizaam, Kacper en Yarah kwamen te laat en pas vlak voor de wedstrijd was het zeker dat er genoeg spelers aanwezig zouden zijn. En dan ook nog tegen de koploper. Coach Ane besloot daarom om vandaag vooral de verdediging goed neer te zetten. Qishaino de hele wedstrijd op doel en Lucas en James in de verdediging. Met als opdracht, niet rondspelen maar zo snel mogelijk naar het middenveld waar Duuk, Tijn en Joran stonden opgesteld. Een lange bal richting Marcel of Kacper was vandaag ook prima. Yarah startte op de bank. Nu was het afwachten hoe lang we op konden tegen dit sterke team.

Maar het ging eigenlijk vanaf het begin heel goed. De spelers van BAS werkten zoals ze nog nooit gedaan hadden en konden meekomen met VVOG. Wel was duidelijk dat werken heel belangrijk was vandaag maar dat deden alle spelers. En vlak na de start van de wedstrijd was de eerste kans voor BAS. Joran dook verassend vrij op voor de keeper, hij kon net niet de juiste richting aan de bal geven maar er waren dus mogelijkheden voor BAS. Qishaino stopte bijna alles en stond als een leeuw te keepen. Zijn uittrappen zorgden voor veel gevaar.

Helaas maakte VVOG een paar minuten later toch de openingstreffer: 0-1. Zou BAS instorten? Nee, BAS ging verder zoals het was begonnen. Goed verdedigen, goed keepen en hard werken, ontzettend hard werken. Er kwamen kansen voor Marcel, Yarah, Duuk en Tijn. Een doelpunt voor BAS zou zo verdiend zijn en hing in de lucht. Kacper schiet naast, maar vlak daarna komt BAS gelijk, Duuk schiet als laatste de flipperkast-bal tegen de touwen: 1-1.

BAS doet weer mee maar opletten blijft belangrijk. Even niet opletten betekent de 1-2 voor VVOG. BAS blijft kansen krijgen. Bijna alle spelers schieten een keer op doel, de bal wil er niet in. Totdat Marcel de bal voor zijn voeten krijgt. Alle kracht legt hij in de bal en VVOG had geen antwoord op deze kanonskogel, 2-2.

2-2 was de ruststand, even wat drinken. Coach Ane was zeer tevreden en roemde het team. Wat een werklust, wat een voetbal, grote klasse! Qishaino bleef op doel staan en Lucas en James bleven in de verdediging.

Bij de start van de tweede helft was de concentratie toch weer even weg. Was het de muziek die opeens klonk, was het de rust? In elk geval kwam VVOG weer op voorsprong: 2-3. BAS werd slapper, het werken werd vergeten en VVOG rook haar kans. Maar BAS stond op. Er werd weer geknokt. Joran en Yarah brachten Duuk in stelling en hij maakte de 3-3. BAS kreeg weer het geloof en Kacper draaide de verdediging van VVOG dol en zette Marcel voor de goal, 4-3.

Nu kwam VVOG weer opzetten maar James, Lucas en Qishaino hadden alles. Bijna alles, want daar viel de gelijkmaker, 4-4. Was het nu voorbij? Zeker niet, Tijn deed een duit in het zakje en hij maakte 5 minuten voor tijd de 5-4! De winst leek binnen bereik.

Maar helaas, de wedstrijd duurde net 5 minuten te lang. VVOG maakte 5-5, 5-6, 5-7 en 5-8 binnen 5 minuten en BAS verloor de wedstrijd. 5 minuten, 5 minuten te lang was deze wedstrijd.

Was er teleurstelling? Nee, eigenlijk niet. Dit was de beste wedstrijd van JO11-2 van dit seizoen. Wat een instelling, wat een klasse. Zo door gaan en het komt zeker goed. Iedereen was trots.