BAS JO11-2 - Unicum JO11-5 : 6-3

BAS JO11-2 6 - 3 (3 - 1) Unicum JO11-5
18-9-2021, 09:00 uur

Mistig potje met winst als resultaat

Zaterdag 18 september 2021, 9.00 uur: BAS JO11-2 – Unicum JO11-6, onze eerste thuiswedstrijd. Een vroege wedstrijd die voor een groot deel in de mist gespeeld werd. De toeschouwers die door de mist konden kijken zagen BAS uiteindelijk met 6-3 winnen.

JO11-2 had na de succesvol verlopen verkoop van de grote club actie loten van die dag daarvoor de beschikking over precies 8 spelers. Yarah was afwezig. Geen wissels dus allemaal een hele wedstrijd.

Duuk begon op doel en de afspraak was dat James de tweede helft op doel zou gaan staan. BAS begon moeizaam en wat afwachtend. Vrij snel opende Unicum de score: 0-1. Na het eerste deel kwamen de spelers van BAS tot de conclusie dat er wel wat te halen was. Het niveau van beide teams was vergelijkbaar.

BAS begon vrijer te spelen en met name James nam het team aan de hand. Het begon te lopen. De verdediging met James, Lucas en doelman Duuk zat opeens pot dicht. Tijn regelde het middenveld met naast hem Qishaino en Joran die de ballen goed rondspeelden naar elkaar. Marcel en Kacper zorgden voor steeds meer dreiging voorin.

Het was Qishaino die zorgde voor de gelijkmaker: 1-1. BAS had het nu goed in de vingers en nog voor rust werd de stand omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Marcel maakte de 2-1, Tijn de 3-1. Rust.

Qishaino ging de tweede helft keepen zodat uitblinker James verder kon op het veld. "Goed bezig en vooral zo doorgaan maar blijf opletten, anders wordt het toch weer lastig" zei coach Ane in de rust. Voorspellende woorden. BAS lette niet op en coachen werd lastig. Unicum maakte 3-2 en 3-3.

Gelukkig was er daarna nog een kort rustmoment en kon er nogmaals gewezen worden op de kleine foutjes. BAS ging het laatste deel weer vol in de aanval en Unicum kreeg het lastig. Marcel maakte 4-3 maar het bleef spannend. Gelukkig zorgde Kacper voor wat meer lucht door de 5-3 te maken. Unicum kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit maar Qishaino liet geen bal meer door. Tijn maakte aan alle twijfel een eind : 6-3. Einde wedstijd. Penalty's en de eerste winst was binnen.

"Gelukkig werd het team op tijd wakker. Goed gedaan allemaal en op naar volgende week" zo sprak een tevreden coach.