Zeewolde JO11-6 4 - 3 (3 - 0) BAS JO11-2
11-9-2021, 10:15 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Bijna de punten in eerste wedstrijd

BAS JO11-2 speelde afgelopen zaterdag haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor het eerst op een half veld. Tegenstander was Zeewolde JO11-6.

Aangezien Piotr inmiddels definitief terug is naar Polen en Kacper ziek was hadden we maar 8 spelers tot onze beschikking. Geen wissels en precies genoeg spelers dus. Een mooie uitdaging voor de eerste keer op het grote veld.

Tijn begon de eerste helft op doel en Qishaino nam de tweede helft voor zijn rekening. Nu met 8 i.p.v. 6 spelers moesten we nog even bedenken hoe we gingen spelen. Het werd 1-2-3-2. Qishaino en Lucas in de verdediging. Duuk de strateeg op het middenveld met naast hem Joran en James. Voorin konden Yarah en Marcel nu samen in de spits.

De wedstrijd begon prima en de teams waren aan elkaar gewaagd. De meeste spelers hadden eerder voordeel dan nadeel van het grotere veld. Er was veel meer ruimte en dus veel meer tijd. Er werd leuk gecombineerd. Aanwinsten Lucas en James lieten duidelijk zien goede versterkingen te zijn voor het team. Joran had het beter naar zijn zin met de ruimte hij liep net als Yarah en Marcel alle hoeken in. Duuk regisseerde het spel en broer Tijn hield met verdedigers Lucas en Qishaino de ballen tegen.

Opeens werd BAS wat slordig en in korte tijd lagen er 3 doelpunten in. 3-0 achter met rust en toch de complimenten vanwege het goede spel. In de tweede helft ging Qishaino op doel, James naar de verdediging en Tijn naar het middenveld. Het begon nu pas echt te lopen. Qishaino kreeg niet veel te doen en BAS kwam terug via Marcel, Tijn en Lucas. 3-3! We roken de winst. Zeewolde in de aanval maar Qishaino kan de bal stoppen. BAS in de aanval maar helaas net gemist. 5 minuten voor tijd brak Zeewolde uit en nu werd er wel gescoord: 4-3. Vlak voor tijd kreeg BAS nog 2 kansen op de gelijkmaker maar helaas, het zat er niet in vandaag. Einde wedstrijd. Iedereen moe! De strafschoppen werden benut door de mannen van de Zeebiesweg. Met een goed gevoel naar huis, dit biedt perspectief.

Deze week lekker trainen en vrijdag met zijn allen de straat op om Grote Club loten te verkopen. De punten gaan vast en zeker komen als we op deze manier verder gaan.