BAS JO11-2 - Unicum JO11-4 : 5-4

BAS JO11-2 5 - 4  Unicum JO11-4
16-2-2019, 09:00 uur

Tot het einde gevochten

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen Unicum JO11-4. Wij kwamen dit team al eerder tegen voor de winterstop en wonnen toen met 3-1. We wisten dat dit een sterke tegenstander was, omdat we het er vorige keer ook al zwaar tegen hadden om de overwinning te pakken.

We beschikten over een complete selectie en iedereen had er zin in. We verzamelden in de kleedkamer en de opstelling en tactiek werd besproken. Het was dit keer de bedoeling (idee van Gijs) om met een verdedigende middenvelder te gaan spelen dit pakte vooral de eerste helft goed uit.

Het ging aan het begin van de wedstrijd een beetje stroef. We speelden meer op eigen helft en het lukte misschien 1 of 2x om op de helft van Unicum te komen. Na 10 minuten werden we wat losser. We wonnen bijna elk duel in de verdediging en middenveld en begonnen met aanvallen. Dit was met succes Oscar die schoot de bal heerlijk via de onderkant lat in de goal en nog geen 5 minuten daarna maakte hij de 2-0. Het was heerlijk om te zien hoe iedereen aan het voetballen was. Iedereen stond waar hij moest staan en de bal ging van de ene kant naar de andere kant. Het ging perfect en dit spel was precies wat de trainer graag wou zien. Helaas kregen we een doelpunt tegen toen per ongeluk een verdediger de bal in de voeten van Unicum speelde en het daarna in de lage hoek afrond.

De scheidsrechter wist niet dat wij 4x 15 minuten speelde dus de eerste helft duurde 25 minuten. Alle spelers kwamen weer langs de kant en we waren allemaal positief over de manier waarop we speelden. Dit moesten we de 2e helft volhouden om de afstand met Unicum te vergroten dus daar gingen we voor!

Nadat de 2e helft begonnen was begon het allemaal wat rommeliger. Het terugkomen bij balverlies werd minder en hier zagen we ook resultaat in. Na 15 minuten spelen stonden we opeens met 2-4 achter. Het was jammer dat we een 2-1 voorsprong omzetten naar een 2-4 achterstand, maar we moesten het er het beste van maken en op zijn minst proberen om de stand nog gelijk te krijgen.

Zodra de laatste 15 minuten in waren gegaan gingen we er weer voor. Er zat meer verbetering in en nu was het onze beurt weer om aan te vallen. Jan die stond scherp voorin en kopte de bal heel mooi over de keeper heen waarmee de stand 3-4 werd. We waren er nog niet, maar het is een begin. Jan die was in ieder geval nog niet klaar met doelpunten maken en scoorde nog 2x met afstandsschoten. De eindstand werd bepaald met 5-4.

Pas 9 maart is de volgende competitiewedstrijd. We gaan de aankomende 4 trainingen oefenen op de omschakeling bij balverlies en op positiespel. Bij de volgende wedstrijd nemen we weer 3 punten mee naar Biddinghuizen.