Lelystad '67 JO11-4 6 - 2  BAS JO11-2
9-2-2019, 10:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Eerste competitiewedstrijd

Afgelopen zaterdag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal moesten de jongens en dames van de JO11-2 uit naar Lelystad.

De sfeer zat er al goed in en Jan gaf aan dat hij zich geweldig voelde! Nu verwachte de trainers dit natuurlijk dit ook terug te zien in het veld. De tactiek werd nogmaals doorgenomen en we waren er helemaal klaar voor.

De eerste 15 minuten...

Het eerste kwartier speelden we perfect voetbal. We stonden wel 1-0 achter na 8 minuten, maar aan het spel viel helemaal niks op te merken. Het veld werd perfect groot gemaakt bij bal bezit en klein gemaakt bij bal verlies zoals besproken. Beide trainers die stonden ook erg tevreden langs de zijlijn!

De laatste 15 minuten voor rust...

Nadat de trainers aan hadden gegeven dat het voetballen hartstikke goed was ging het de volgende 15 minuten bergafwaarts. Spelers bleven voor in hangen en zakten niet meer terug. Breed staan bij bal bezit ging ook lastig en we liepen elkaar een beetje in de weg. We begonnen nog mooi de eerste 5 minuten met 1-1. Doelpunt gescoord door Oscar, maar eindigde 3-1.

In de rust moesten we het spel weer op een rijtje krijgen en het 3de kwartier weer knallen! Alles werd weer besproken en het was weer duidelijk. Lelystad was voetballend niet zo heel goed en dit was gewoon een wedstrijd die door BAS gewonnen moet worden. Dus we gingen er weer tegen aan...

Het 3de kwartier liep in principe weer hartstikke goed. Iedereen kwam weer verdedigen en we gingen ook met zijn allen weer naar voren. Helaas toen wij een corner tegen kregen schopte Sam iets te enthousiast tegen de bal. Hierdoor belande de bal in eigen goal en werd de stand 4-1. Na diverse mooie acties gezien te hebben van beide partijen was het nu weer de beurt aan BAS om te scoren hiermee werd het 3de kwartier geëindigd met 4-2.

Het was een mooi kwartier om te zien! 15 Minuten gespeeld en beide teams hebben een doelpunt gemaakt. Was het dan toch nog mogelijk om in de laatste minuten nog 2 doelpunten te maken?

We begonnen met opgeheven hoofd en zagen de kans nog om het minimaal gelijk te maken. Helaas zakte het spel van BAS na 5 minuten helemaal in en kwamen we niet meer op de helft van Lelystad. We kregen nog 2 doelpunten (ik dacht 1) om de oren en hiermee werd de eindstand bepaald.