22-9-2018, 08:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Revanche

De eerste competitiewedstrijd!

Ditmaal als tegenstander nogmaals Swift'64 JO11-2. Deze tegenstander was al bekend bij de jongens van BAS... 2 weken geleden leden zij hier een pijnlijke nederlaag van 9-5 (beker).

Dit keer was het aan BAS om Swift eens goed op hun plek neer te zetten.

De wedstrijd begint...

Het begon de eerste 10 minuten nogal rommelig in het veld. De verdediging moest weer even goed de positie in het veld vinden en de aanval speelde eigenlijk net iets te veel voor zichzelf in plaats van de bal af te geven. Uiteindelijk was dit ook te zien. Swift zag meerdere openingen achterin en speelde de bal diep. Hier stond een aanvaller klaar om de bal te ontvangen 1-0. Snel schakelde het spel een beetje om. BAS werd wakker en begon beter te aanvallen en te verdedigen. Na ca. 3-4 minuten stond de stand al weer op 1-1.

Daarna werden we alleen maar scherper. Er werden heerlijke acties gemaakt, maar van het samenspelen voor in kwam het er nog niet echt van. Echter hadden we veel geluk toen de bal voor het doel van Swift rolde en Anne-Fleur de bal er keurig in schoot!

Een paar minuten erna hadden de jongens en meiden even rust. Hier werden ook een paar punten besproken zoals de manier van overspelen en verdedigen. De spelers pakte dit heel goed op en er was meteen resultaat te zien toen het spel weer begon.De doelpunten vlogen er namelijk achter elkaar er in. Oskar die gaf hele mooie assists waardoor Jan (als ik goed geteld heb) wel 7 doelpunten gemaakt! Zelf lukte het Oskar om ook nog een doelpuntje mee te pikken!

In de laatste 2 minuten was BAS weer aan de bal. Toen Oskar met de bal naar voren stormde en de bal heerlijk voor gaf aan Sam die net voor het fluitsignaal uiteindelijk nog de 4-10 maakte.

De trainers en ik denk ook het publiek... Hebben vol op genoten van deze wedstrijd. Niet alles verliep vlekkeloos, maar het spel ten opzichte van 2 weken geleden is er behoorlijk goed op vooruit gegaan.

Volgende week spelen we een potje tegen Hierden JO11-3 en hopelijk kunnen wij dan ook weer 3 punten pakken!