BAS JO11-2 - Zwart Wit '63 E5 : 4-7

BAS JO11-2 4 - 7 (3 - 3) Zwart Wit '63 E5
2-5-2015, 09:00 uur

Mentale weerbaarheid velt BAS E2

Afgelopen zaterdag stond voor BAS E2 weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen Zwart Wit ’63 E5 die op de tiende plek staan van de competitie E-Pupillen 4e klasse 01. Aangezien we ook reeds verloren hadden van de nummer 11 wilde de leiders Debbie en Daphne de spelers van BAS E2 erop wijzen scherp aan de wedstrijd te beginnen.

En zo geschiedde. BAS E2 begon voor zijn doen lekker fel aan de wedstrijd. Na 6 minuten lag het eerste doelpunt achter de Harderwijker doelman. Na een mooie assist van Lianne was topscoorder Mart weer trefzeker met zijn achttiende doelpunt van het seizoen. Lang kon BAS E2 niet van deze voorsprong genieten. Eén minuut later lag de gelijkmaker achter Silvijn. Niet veel later was het weer Mart die de Harderwijker doelman het nakijken gaf: 2-1. Gesteund door deze voorsprong ging BAS E2 op zoek naar meer doelpunten en na ruim een kwartier was het weer raak. Een mooie diepe bal van Zoë werd door Bente keurig in de lange hoek afgerond, 3-1. Hierna golfde het spel heen en weer en hadden zowel BAS E2 als Zwart Wit ’63 E5 kansen op een treffer. Het was uiteindelijk Zwart Wit dat voor rust nog tweemaal wist ts scoren: 3-3.

Na een peptalk in de rust over met name het uitvoeren van de taken was het Mart die BAS E2 wederom om voorsprong zette. Uit een vrijwel onmogelijke hoek wist hij weer te scoren: 4-3. Hierna was de koek op aan Biddinghuizer kant. Het leek wel of BAS het wel goed vond. De spelers waren ineens minder fel, minder geconcentreerd. In een tijdbestek van vijf minuten wist Zwart Wit ’63 E5 drie te scoren. Vooral de nummer ‘10’ van de gasten uit Harderwijk was aardig op dreef en was bij vrijwel ieder doelpunten betrokken. Het slotakkoord was ook voor Zwart Wit ’63 zodat BAS E2 met een 4-7 nederlaag het veld afstapte.

Na afloop treurige gezichten aan Biddinghuizer kant: ‘Hoe kun je een wedstrijd zo laten lopen?’. Het lijkt erop dat de koppies gaan hangen als het even tegen zit. Een mentale kwestie? Wie zal het zeggen.

Daphne Grafhorst

Mart Leendertse

Bente Stegeman

BAS JO11-2 - ZWART WIT '63 E5: 4 - 7 (3 - 3)

6' doelpunt 1 - 0  Mart Leendertse (Lianne Grafhorst)
7' doelpunt 1 - 1
10' doelpunt 2 - 1  Mart Leendertse (-)
16' doelpunt 3 - 1  Bente Stegeman (Zoë van Montfoort)
24' doelpunt 3 - 2
25' doelpunt 3 - 3

29' doelpunt 4 - 3  Mart Leendertse (-)