Wilsum E1G 1 - 5 (0 - 2) BAS JO11-2
18-10-2014, 10:30 uur
Wilsum, Quarles van Uffordweg 1 Wilsum

BAS E2G bekert door!!!

Het is zaterdag 18 oktober om 9.30 als we met een aantal auto’s richting Wilsum vertrekken. Er staat een bekerduel tegen de E1 van Wilsum op het programma. Eenmaal aangekomen zien we een klein maar mooi complex. Twee velden, kunstgras en echt gras. Bas E2 speelt op het kunstgras veld. Het voetbalcomplex heet ‘De Wijde Blik’, en dat klopt. Je speelt hier met uitzicht op een mooie boerderij, koeien, schapen, een dijk en een maïsveld. Dus de wind heeft hier vrij spel. De eerste helft speelt Bas met wind mee en de tweede dus met tegen wind.

De opstelling is als volgt; doel: Silvijn, verdediging: Zoë en Olaf, middenveld: Lars en Bente, aanval: Jip en Mart, wissel: Tim en Lianne.

Om 10.30 nemen Jip en Mart de aftrap van de wedstrijd. De wedstrijd begint aftastend met kansen voor beide teams. Lars en Mart krijgen beide kansen. Maar Bas blijft in de strijd door twee geweldige reddingen van Silvijn. Zoë en Olaf verdedigen keurig, als ze er niet uitkomen ramt Olaf de bal gewoon naar voren. Na 13 minuten komen de wissels erin voor Tim en Lianne. Het wordt spannend, beide ploegen beginnen goed te voetballen met goed overspel. Tijdens een aanval wordt Mart getackeld, een penalty! Stormram Olaf komt naar voren om hem te nemen. Een harde knal, maar de bal wordt keurig gestopt door de keeper. Nog 0-0.

Na een paar keer overspelen krijgt Bente de bal en geeft Mart een assist waarna hij heel mooi scoort. 0-1!! Mart gaat eruit voor Jip. Na een mooie solo actie van Lars scoort hij ook. 0-2!! Net voor rust is er nog een mooie aanval die eindigt met een bal op de paal van Lianne. Bas speelt echt als een team. Mooi om te zien. Het is rust.

De tweede helft begint met Olaf en Mart als wissel. Bas begint fanatiek, het ziet er veelbelovend uit. Maar na vijf minuten loopt het even allemaal niet meer. Met de 1-2 tot gevolg. Nu blijft het spannend!! Bas wil wel maar lukt nog niet helemaal. Na een overtreding komt Mart erin voor Jip. Vanaf de middellijn sprint Bente met de bal naar voren en kan een pass geven op Mart die hem er keurig inschiet. 1-3!! Daarna hebben ze nog een kans maar die wordt gestopt. Tim neemt de corner en die gaat er bijna in 1 keer in! Bente en Zoë gaan eruit en Jip en Lars komen er weer in.

Drie minuten voor tijd hebben Mart en Lars een mooie 1-2 en Lars schiet op grote afstand de bal over de keeper in het doel. 1-4!! Nog niet klaar met juichen of Lars past de bal op Mart en scoort. 1-5!! En dit is ook de eindstand.

Eindstand penaltys; Wilsum 2 - Bas 3!

Het was een spannende wedstrijd met een terechte uitslag! Want Bas E2 speelde als een goed team.

Rob Stegeman

Mart Leendertse

Lars Fidder

WILSUM E1G - BAS JO11-2: 1 - 5 (0 - 2)

22' doelpunt 0 - 1  Mart Leendertse (Bente Stegeman)
23' doelpunt 0 - 2  Lars Fidder (-)

27' doelpunt 1 - 2
32' doelpunt 1 - 3  Mart Leendertse (Bente Stegeman)
47' doelpunt 1 - 4  Lars Fidder (Mart Leendertse)
48' doelpunt 1 - 5  Mart Leendertse (Lars Fidder)

Opstelling BAS JO11-2 (1-2-1-2-1):