CSV '28 E14G 1 - 3 (0 - 2) BAS JO11-2
30-8-2014, 08:30 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

Eerste zege BAS E2 een feit!

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Een bekerwedstrijd uit tegen CSV ’28. Dat betekent dus vroeg vertrekken. 7.20 uur zijn we compleet en reizen we af naar Zwolle, uiteraard in de hoop de eerste 3 puntjes te pakken. Ondanks het vroege uur, waren er veel ouders mee als support. Top!! Zelfs de oma van Lars stond langs de zijlijn om haar kleinzoon aan te moedigen.
We beginnen met een goede warming-up, waarna de wedstrijd (ietwat verlaat, omdat de scheids ontbrak) aanvangt. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wat kunnen we verwachten van ons nieuwe team, staat iedereen op zijn juiste plekje, gaat het lopen zoals we voor ogen hebben…?
Vanaf de eerste minuut gaan beide ploegen vol van start. Het is allemaal nog een beetje onwennig, iedereen moet even zijn plekje vinden. Maar al snel staat BAS E2 als een redelijk georganiseerd team op het veld. Het duurt dan ook niet lang, voordat de eerste goal van het seizoen valt. Mart zorgt ervoor dat de bal in de 5e minuut achter de lijn in het doel belandt. De kop is eraf.
Al snel volgt er weer een mooie aanval van BAS. Bente geeft een strakke pass op Mart, maar deze keer kan hij het helaas niet afmaken.
BAS blijft goed druk zetten en zo wordt de eerste helft bijna de gehele tijd op de helft van de tegenstander gespeeld. Echte kansen krijgen we alleen nog niet, mede doordat alle spelers van CSV ’28 staan te verdedigen. Er is dus lastig door te komen.
De laatste minuten van de eerste helft tikken weg. BAS verslapt ietwat, waardoor het even erg spannend wordt. Gelukkig zijn Silvijn en Tim scherp en halen de bal een paar keer voor de goal weg.
De vechtlust komt hierdoor terug en er volgt een prachtig afstandsschot van Jip. Helaas gaat deze er net niet in.
Het wachten is op het fluitsignaal, misschien nog 1 aanval? En ja hoor….en wat voor eentje!
Jip zorgt voor een mooie pass op Lianne, die de bal weer keurig in de voeten van Bente speelt die het daarna netjes afmaakt. 0-2!! Wat laat de voorhoede al mooi samenspel zien.
In de tweede helft is BAS nog steeds de betere ploeg, maar nogmaals scoren lukt niet. Mart heeft nog wel een mooie kans, hij schiet de bal tegen de paal en in de herkansing net naast.
De verdedigers doen hun werk zoals het hoort en houden de aanvallers van CSV ’28 op afstand van Silvijn. Ondanks dat Tim even moet wennen aan zijn nieuwe plekje (op links in plaats van rechts) doet hij zijn werk meer dan goed en laat zien dat hij een sterke verdediger is die de ballen makkelijk voor de voeten van de tegenspeler wegkaapt. Olaf zorgt dat de gevaarlijke ballen vanuit het midden in 1 keer wegwerkt worden. Lars, die een erg sterke wedstrijd heeft gespeeld, onderschept de ballen van de tegenstander beheerst en zorgt (net als Tim) voor de aanzet van de nodige aanvallen.
Zo ontstaat er ook weer een mooie aanval. Lianne geeft een prachtige voorzet op Mart, die de 0-3 er koelbloedig intikt.
Dan valt heel even de concentratie weg en valt uiteindelijk toch nog de 1-3.
We hebben met zijn allen laten zien dat we een goed team vormen. Wij verwachten dan ook een veelbelovend en mooi seizoen. Er werd goed overgespeeld en dit leverde prachtige combinaties op. Ook de inzet van alle spelers was helemaal top! Oké….we hebben uiteraard die beker nog lang niet in handen, maar toch leuk om even te melden dat we momenteel bovenaan staan!
Volgende week weer vroeg uit de veren, want de volgende bekerwedstrijd is wederom in Zwolle.

Debbie

Mart Leendertse

Bente Stegeman

CSV '28 E14G - BAS JO11-2: 1 - 3 (0 - 2)

5' doelpunt 0 - 1  Mart Leendertse (-)
24' doelpunt 0 - 2  Bente Stegeman (Lianne Grafhorst)

40' doelpunt 0 - 3  Mart Leendertse (Lianne Grafhorst)