Unicum E9 1 - 5 (1 - 2) BAS JO11-2
15-11-2014, 08:30 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS E2G boekt winst door heus collectief

Het was heel vroeg opstaan deze ochtend. Om 7:15 uur was het al verzamelen bij BAS om te vertrekken voor de wedstrijd tegen Unicum E9. Dat nog niet iedereen wakker was, was duidelijk te merken bij de warming-up en de start van de wedstrijd. BAS E2 liet Unicum E9 voetballen en zij keken er naar. Na zeven minuten was er de wake-up call. Unicum E9 scoorde terecht de 1-0.

Langzaam aan begon BAS E2 te voetballen. Het spel verplaatste zich naar de helft van de tegenstander. Een mooie corner werd door de keeper van Unicum E9 nog tegengehouden, maar op de aanval van BAS E2 die daarop volgde had hij geen antwoord. Vanaf de rechterkant gaf Lars een mooie voorzet, Mart verlengde de bal naar links en Lianne kon met haar linkervoet de bal in de goal werken, 1-1.

BAS E2 kreeg er weer geloof in en drukte lekker door. Olaf, Tim en Zoë weten de bal achterin goed rond te spelen en betrokken Silvijn goed bij het spel door de bal op hem terug te spelen en rust in het spel te brengen.

Twee minuten na de 1-1 vloog de 1-2 erin. Weer wist Mart Lianne te bereiken met een prima pass en zij twijfelt niet en weet de goal weer te vinden, 1-2. Dit was tevens de ruststand. In de rust hamerde Debbie en Daphne erop om sneller de bal rond te laten gaan en feller op de bal te spelen. Ook de spelers zelf waren elkaar flink aan het oppeppen.

Vanaf de aftrap zat BAS E2 er gelijk weer bovenop. Mart geeft de bal naar rechts op Jip. Jip schiet de bal naar links op Bente en Bente geeft de bal weer terug op Jip die met zijn chocolade been de bal achter de keeper weet te krijgen. 1-3

Unicum E9 werd nadien nog een paar keer gevaarlijk, maar de verdediging van BAS E2 had alles onder controle en gaven elkaar goed rugdekking. Silvijn moest bij twee afstandsschoten in actie komen, maar daar zat hij goed bij. Zowel Lianne als Mart wisten de keeper van Unicum E9 nog te passeren, waarop de eindstand kwam op 1-5.

Waar Debbie en Daphne zeer over te spreken waren was dat BAS E2 echt als een collectief gespeeld hebben. Iedereen in het team heeft zijn steentje bijgedragen en voor elkaar gewerkt. Ook het overspelen, zeker van Mart (met twee assist) was top!

Volgende week zaterdag gelijk zo spelen als in de tweede helft en dan kunnen we drie punten binnen halen tegen Zwart-wit'63.

Lianne en Daphne Grafhorst

Lianne Grafhorst

Jip Ziengs

Mart Leendertse

UNICUM E9 - BAS JO11-2: 1 - 5 (1 - 2)

7' doelpunt 1 - 0
18' doelpunt 1 - 1  Lianne Grafhorst (Mart Leendertse)
20' doelpunt 1 - 2  Lianne Grafhorst (Mart Leendertse)

26' doelpunt 1 - 3  Jip Ziengs (Bente Stegeman)
48' doelpunt 1 - 4  Lianne Grafhorst (-)
50' doelpunt 1 - 5  Mart Leendertse (Jip Ziengs)

Opstelling BAS JO11-2 (1-3-3):