Lelystad '67 E9 1 - 6 (0 - 5) BAS JO11-2
25-10-2014, 10:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS E2 zet Lelystad 67 E9 simpel opzij.

Afgelopen zaterdag vertrokken we met een voltallige selectie naar Lelystad om de belangrijke wedstrijd tegen Lelystad 67 E9 te spelen. Zij staan immers 1 punt voor op BAS in de competitie.

We zijn mooi op tijd aanwezig en er kan lekker ingespeeld worden.De sfeer is, zoals altijd in de E2 dit seizoen, bijzonder goed te noemen. Het is echt een leuk team geworden, waarbij alle spelers hun plekje gevonden hebben. Niet een onbelangrijk detail.
De opstelling is als volgt. Doel; Silvijn. Verdediging; Olaf en Tim. Middenveld : Lars en Jip. Aanval: Bente en Mart. Wissels : Zoë en Lianne.
Om 10 uur wordt er afgetrapt en de beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd. Met wel een BAS dat meteen op de helft van de tegenstander voetbalt. In de beginfase heeft Jip 2 kansen, waarbij 1 bal op de lat belandt. Aan de andere kant moet Silvijn meteen laten zien dat hij een goede keeper is.
Olaf en Tim hebben de zaakjes achterin goed voor elkaar en op het middenveld zijn Lars en Jip lekker bezig. Voorin zijn Mart en Bente lastig voor de verdedigers van Lelystad. Tel daarbij op dat de wissels Lianne en Zoë van hetzelfde nivo zijn en het is meteen duidelijk dat BAS het Lelystad erg moeilijk gaat maken vandaag.
Een doelpunt voor BAS kon niet uitblijven en Lianne (ingevallen voor Mart die een tikkie had gekregen) rondde een actie die ze zelf op het middenveld inzette fraai af. (1-0)
Zoë was ondertussen ook het veld opgekomen en stond haar mannetje. BAS bleef de betere partij, waarbij de spelers elkaar makkelijk vonden. Goed combinatiespel en een inzet waar niks op aan te merken viel.
Het gevolg was dat Jip uit een hoekschop van Lianne de bal hoog in de goal schoot (2-0) en dat Lars na een hele mooie dribbel vanaf eigen helft de keeper kansloos laat (3-0)
Er blijft goed gevoetbald worden en Bente en Mart krijgen een aantal kansen die de keeper van Lelystad echter netjes tegenhoudt.
Silvijn heeft aan de andere kant van het veld niet veel te doen in de goal . Wanneer er een aanval van Lelystad wordt ingezet zijn de verdedigers van BAS scherp. Zoë,Tim en Olaf geven geen kansen weg.
De 4-0 valt uit een mooie aanval van Lars,Jip en Mart waarbij Jip de assist voor zijn rekening neemt en Mart afrondt.
Hoogtepunt voor Silvijn deze 1e helft, is de assist die hij geeft aan Mart. De uittrap van hem gaat over de gehele verdediging van Lelystad heen en Mart pikt de bal goed op en schiet hard in. Dit betekent zijn 2e goal en 5-0. Dat is tevens de ruststand aangezien Bente een mooie aanval vlak voor rust net niet kan afronden.

In de rust zijn de spelers uitgelaten. Lachende meiden die een nieuw spelletje hadden bedacht (staartje trekken wie kent dat spelletje?). En de jongens die stoer rondliepen.

De tweede helft gaf niet echt een ander beeld te zien, behalve dat de kansen net niet werden afgerond. Enerzijds door goede reddingen van de keeper van Lelystad en anderzijds soms ook wel doordat er iets minder goed combinatiespel was van de kant van BAS.
Voor het overwicht maakte het niet zo heel veel uit. BAS was de betere ploeg en bleef dat ook.
Er waren kansen voor Lianne, Olaf, Lars , Bente en Mart.
De 6-0 kwam dan toch. Olaf ving de bal goed op op het middenveld en gaf een goede pass op Lianne. Het schot van haar werd keurig ingetikt door Bente die op de goede plek stond.
Daarna ging het spel nog wel een beetje op en neer. De wedstrijd was natuurlijk al gespeeld en een goede aanval van Lelystad werd keurig afgerond door de spits. De eer was gered en dit betekende meteen de eindstand ; 6-1 voor BAS.
Al met al een dik verdiend resultaat voor het team en de begeleiding! De weg omhoog is ingezet zou ik zeggen!

Gert-Jan Fidder

Mart Leendertse

Bente Stegeman

Lars Fidder

Jip Ziengs

Lianne Grafhorst

LELYSTAD '67 E9 - BAS JO11-2: 1 - 6 (0 - 5)

9' doelpunt 0 - 1  Lianne Grafhorst (-)
13' doelpunt 0 - 2  Jip Ziengs (Lianne Grafhorst)
15' doelpunt 0 - 3  Lars Fidder (-)
20' doelpunt 0 - 4  Mart Leendertse (Jip Ziengs)
23' doelpunt 0 - 5  Mart Leendertse (Silvijn de Groot)

39' doelpunt 0 - 6  Bente Stegeman (Lianne Grafhorst)