Swift '64 E2 6 - 2 (0 - 1) BAS JO11-2
4-10-2014, 09:00 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Hardwerkend BAS E2 gaat ten onder tegen koploper Swift E2

Na een zware wedstrijd van vorige week tegen Unicum E7, stond deze zaterdag de koploper, Swift E2 tegen BAS E2 op het programma. Helaas moesten we Lars afstaan aan BAS E1 en hebben we vervangen moeten zoeken bij BAS E3. Zij boden Michael aan om voor Lars in te vallen.

Met prachtig weer arriveerde we bij Swift, die ons aller vriendelijkst binnen haalden. Met de grote uitslagen van Swift in ons hoofd hebben we veel nadruk gelegd op het verdedigen. Heel gedisciplineerd hielden de jongens en meiden van BAS E2 hun posities en werden de ruimtes voor Swift heel klein gehouden en bij balbezit werd er door BAS E2 snel uitgekomen. Zo had BAS E2 in de 11e minuut een 100% kans door snel uitkomen op links. Lianne had een mooie voorzet op Bente die de bal op goal kon schieten, maar helaas enkele centimeters naast.

Olaf, Tim, Zoë en Michael werkten keihard in de verdediging en Silvijn was een hindernis te ver voor Swift. Lianne, Bente en Jip stoorden de opbouw en hielpen mee verdedigen en zelfs Mart deed zijn verdedigende werk. In de 19e minuut weet Silvijn met een verre uittrap, over de verdediging van Swift, Mart te bereiken en door mooi weg te draaien weet hij goed voor de goal van de tegenstander te komen en goed af te werken. 0-1!!!

Swift doet er na het doelpunt van BAS E2 er duidelijk nog een schepje bovenop. Kans na kans wordt in de verdediging van BAS E2 gesmoord of tegen gehouden door een sterk keepende Silvijn. Menig bal vliegt ook naast en over de goal van BAS E2, maar ze houden stand, dit frustreerde zelfs de scheidsrechter die bij elke gemiste kans van Swift dit duidelijk non-verbaal liet blijken. Ruststand 0-1!

Swift E2 was na de rust duidelijk scherper. Terwijl BAS E2 eigenlijk er toen al door heen zat door het harde werken in de eerste helft en ook stond met twee geblesseerde in het veld. Zowel Jip als Olaf gingen door ondanks hun pijntjes. Al vlak na de aftrap zit de bal al in het net bij BAS E2 en ook in de 29e minuut weet Swift E2 te scoren 2-1.

Zowel Bente als Lianne hebben nog grote kansen om te scoren, kansen die zijn gecreëerd door mooie voorzetten van Jip en Zoë. Als Swift weer twee keer weet te scoren in de 31e minuut en de 37e minuut is er dan toch weer een BAS E2 moment. Door het harde werken weet Bente zich los te krijgen van haar verdediging en weet de bal bij Mart te krijgen. Doelpunt 41e minuut. 4-2!!

Vlak na het doelpunt van BAS E2 is de bal weer bij de goal van Silvijn. Ondanks dat de bal over de achterlijn gaat laat de scheidsrechter doorspelen. Door deze verwarring bij BAS E2 weet Swift E2 weer te scoren 5-2. Gevolgd in de 48e minuut door de 6-2.
De meiden en jongens van BAS E2 hebben geknokt wat ze waard waren en kwamen helaas in de tweede helft fysiek te kort.

Volgende week zaterdag thuis de wedstrijd tegen Zeewolde E9 net zo hard weken en iets minder lief voor de tegenstander, dan gaan we de punten pakken!

Daphne

Mart Leendertse

SWIFT '64 E2 - BAS JO11-2: 6 - 2 (0 - 1)

19' doelpunt 0 - 1  Mart Leendertse (Silvijn de Groot)

26' doelpunt 1 - 1
29' doelpunt 2 - 1
31' doelpunt 3 - 1
37' doelpunt 4 - 1
41' doelpunt 4 - 2  Mart Leendertse (Bente Stegeman)