BAS JO11-2 - Zwolsche Boys E1 : 8-3

BAS JO11-2 8 - 3  Zwolsche Boys E1
5-11-2011

Bas E2 pakt de eerste punten!

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zwolsche Boys E1 op het programma. Op voorhand een wedstrijd waar er misschien mogelijkheden lagen om de eerste 3 punten te pakken. Zwolsche Boys stond op de 10e plaats, 2 plekken boven ons. Dus we voelden dat er wat te halen viel.
Vanaf het begin was duidelijk dat we wilde winnen. Iedereen had inzet en de wil om te winnen. Alleen bleef de treffer nog uit. Verdedigend stond alles goed en we gaven haast geen kansen weg. Het was Jordan met een goeie actie en de bal en mooi inschoot.1-0. Niet veel later kreeg Zwolsche Boys een kans. Die werd gepakt door Sil. Die dacht niet na en gooide de bal gelijk naar Selim die hem vorgens snel inleverde bij Abdel. Abdel maakte een prima 1-2tje met Jordan en zag op links Coen vrij staan. Die twijfelde geen moment en schoot raak. 2-0. Een meer dan terechte tussenstand. Mooie acties en goed samenspel zorgde voor veel kansen. Die helaas niet allemaal werden benut. Dan toch nog vlak voor rust een vrije trap voor Zwolsche Boys. Die schoten ze mooi binnen. 2-1. Dat was ook de ruststand. We wisten dat als we zo zouden blijven spelen dat de punten wel in Biddinghuizen bleefde. Maar we moesten oppassen voor de kansjes die Zwolsche Boys toch kreeg. We begonnen de 2e helft net zoals de 1e helft. Gelijk vol op de aanval. Dat werd al snel beloont met een doelpunt. Na een prachtige actie die bijna de hele verdediging te kijk had gezet hoefde Sil de bal alleen nog maar binnen te tikken. 3-1. Maar we waren er nog niet. En dat bleek uit eindelijk ook te zijn. Want binnen een paar minuten stond ineens 3-3 op het scorebord. Totaal onverdiend, maar als je zelf de kansen niet maakt weet je dat zoiets kan gebeuren. Maar we lieten de kopjes niet hangen. We bleefde op de zelfde manier spelen. En 1 man was het zat dat alle kansen en niet in gingen. Dat was Sebastiaan. Binnen een paar minuten had hij de 4-3 5-3 gemaakt. En het werd alleen nog maar mooier want hij maakte ook nog eens de 6-3. Een echte hattrick dus voor Sebastiaan. Maar het was niet alleen de verdienste van Sebastiaan maar voor het hele team dat bleef voetballen en kansen crearen. Tot slot nog het antwoordt van Sil. Na even gewisseld te zijn vond die 1 doelpuntje niet genoeg. Als een echte spits kreeg die 2 kansen en dat was een makkie voor onze spits. Allebei raak. 8-3. Er waren daarna nog kansen om de 10 te halen. Maar het mocht niet zo zijn. We kunnen met ze alleen trots zijn op deze wedstrijd. Niet alleen de 3 punten zijn binnen. Maar het spel zag er goed uit. Dit beloofd nog wat voor het rest van het seizoen.