ASV Dronten E8 1 - 6  BAS JO11-2
12-3-2011
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Bas wint in derby tegen Asvd

Vandaag stond de wedstrijd tegen Asvd E8 op het programma. Van te voren geloofde het een mooie wedstrijd te worden want we waren allebei nog ongeslagen. Bas nog zonder punt verlies en Asvd 1 keer gelijk. We begonnen goed aan de wedstrijd en de 0-1 lag er al snel in via Tijmen. De goal kwam met een beetje geluk tot stand. Maar uiteindelijk schoot Tijmen de bal er prachtig in. Daarna kwamen er moeilijke minuten aan met kansen aan beide kanten. Maar het geluk was gelukkig aan onze zeide en scoorde Tijmen opnieuw. 0-2. Dat was dan ook de ruststand. Iets de onterecht want Asvd kreeg nog grote kansen om de stand iets spannender te maken. Met wat kleine aanpassingen begonnen we met vol vertrouwen aan de 2e helft. En dat zorgde al snel voor de 0-3 door Jasper. Of het nou een schoot of doel was of een voorzet weten we nog steeds niet maar de bal lag in het doel. 0-3. Toen leek het verzet van Asvd wel een beetje gedaan en kregen we veel meer ruimte. We gingen daar niet super mee om en het bleef nog een tijdje 0-3. Totdat Nils goed druk bleef zetten op de verdediging en kreeg uiteindelijk nog een schot kans. Hij schoot hem prima binnen en zo stond het 0-4. Toch kreeg Asvd nog een paar goede kansen maar net zoals in de 1e helft toen Nils er een paar goede ballen uit hield. Dat deed Sil in de 2e helft dunnetjes over. En door niet best uitschieten van de keeper van Asvd viel de bal voor de voeten van Sebastiaan en die dacht niet na en schoot de bal prachtig over de keeper heen en via de binnenkant van de bal zat die erin. 0-5. We dachten eindelijk een keer de nul te houden maar toch vlak voor tijd kregen we een tegendoelpunt door wat foutjes achter in. 1-5. Maar daar bleef het niet bij want het was Asvd die acherin een foutje maakte en daar profiteerde Nils optimaal van en het was 1-6. Dat was ook de uitslag. Misschien wel iets te geflateerd maar toch een goede en mooie overwinning voor de jongens. Volgende week wacht Zac en dan moeten er weer met ze alleen voor vechten om de punten in Biddinghuizen te laten.