Berkum E8 1 - 8  BAS JO11-2
12-2-2011
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

Makkelijke overwinning in koude omstandigheden

Het was aardig vroeg dat we moesten vertrekken want om iets over kwart over 7 vertrokken we naar Zwolle om daar tegen Berkum E8 te gaan voetballen. Het bleek voor de spelers ook iets aan de vroege kant want binnen 30 seconden stonden we al met 1-0 achter. Door de vroege achterstand waren we wel gelijk wakker geschud. Na enkele minuten kwam daar de dik verdiende 1-1 door Sil. Niet veel later was het wederom Sil die scoorde maar dit keer was de aanval mooier dan de goal. Prachtige aanval via Sebastiaan en Jasper kwam de bal bij Sil die geen moeite had om te scoren. 1-2. Het was bijna rust dus dacht Sebastiaan ik schiet maar eens van afstand. De bal leek naast de gaan maar vloog strak in de hoek. 1-3. Dat was ook de rust stand. Na een kleine aanpassing omdat Dion zich even wilde opwarmen gingen we verder. Het was niet Sil die de 2e helft ging keepen maar Abdel. De 2e helft was één richtings verkeer. Berkum kwam amper nog op onze helft. We bleven druk zetten en grote kansen krijgen. We waren niet echt zuiver in de afronding waardoor de stand niet hoog op liep. Maar uiteindelijk liep de scoren ineens snel naar 1-7. Het waren 2 goals van Sil. Weer een afstandschot van Sebastiaan. En misschien wel de mooiste van de wedstrijd van Jasper. De bal werd niet helemaal goed weggewerkt bij Berkum en Jasper dacht niet na en schoot de bal snoeihard het goal in. Toen er langs de kant was afgesproken dat het wel genoeg was. Het was nog 5 minuten maar onder tegen omstandigheden en met deze stand was het wel genoeg geweest. Maar we mochten nog een keer de aanval in. En Dion maakte daar optimaal gebruik van. Hij kreeg de bal iets over de middenlijn en maakte wat meters. Ondertussen ook wat mannetjes gepasseerd te zijn krijg Dion de kans om te schieten. Zonder te twijfelen schoot Dion de bal hard in het doel. 1-8. Voor Dion natuurlijk prachtig dat hij eindelijk zijn eerste goal maakt. Het was ook gelijk afgelopen. De penalty waren er vandaag niet. Iedereen ging gelijk naar de kleedkamer om de lekkere warme douche te nemen. Complimenten voor de jongens die ondanks de koude een prima wesdtrijd hebben laten zien. Na een prima competitiestart wacht volgende week WVF E8 die nog geen wedstrijd heeft gespeeld. Hopen dat we weer zo goede wedstrijd kunnen laten zien alleen dan wat scherper zijn voorin.