ASV Dronten E8 5 - 0 (3 - 0) BAS JO11-2
3-4-2010, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS E2 verliest van zichzelf

BAS E2 heeft weer niet weten te winnen. In een mindere wedstrijd van de kant van BAS was ASVD E8 duidelijk beter. De eindstand in Dronten werd 5-0.

BAS miste nogal wat spelers. James Hesp kwam niet opdagen(?), Dennis Smit was op vakantie en Twan Lassche moest invallen bij de E1. Ook was Corne van Groningen geblesseerd.

De wedstrijd begon opnieuw slecht. Nu duurde het wel wat langer, maar binnen zes minuten stond BAS weer met 1-0 achter. Slecht verdedigen, de bal zomaar bij een 'groen-witte' in de voeten spelen. BAS zat niet lekker in de wedstrijd.

Vorige week kwam na de 2-0 nog de ommekeer. Nu kwam BAS geen moment meer in de wedstrijd. De schade werd voor rust nog enigzins beperkt gehouden, mede door goed keeperswerk van Mike Hoogeveen. De rust werd uiteindelijk bereikt met een 3-0 tussenstand.

In de rust werd er vooral gepraat over de inzet en over de manier van spelen in de tweede helft. De spelers waren vastbesloten om een stuk beter te presteren en Mike Hoogeveen was vastberaden. "Wij winnen vandaag!"

Na de rust was hier niks meer van terug te zien. BAS speelde wel wat beter dan in de eerste helft, maar tot kansen lijdde dit niet. Spelers hielden zich niet aan de opstelling, vochten er niet voor(uitzonderingen daargelaten) en misschien was ASVD ook wel iets beter.

Uiteindelijk werd de eindstand 5-0 en creeerde BAS in de hele wedstrijd maar een kans. Marieke de Vries kreeg in de laatste seconde een goede schietkans, maar schoot over.

Trainer Wouter Foppen was na afloop teleurgesteld. "De laatste weken lijkt het wel alsof we er geen zin in hebben. Ik vind het niet erg om te verliezen, maar inzet moet er altijd zijn. Wanneer je ook voetbalt", aldus een droevig gestemde Foppen.

Volgende week speelt BAS E2 thuis tegen Zeewolde. Zeewolde is de nummer twee in de competitie, een zware dobber voor BAS E2. "Ik hoop dat we een stunt kunnen uithalen. Ik geloof erin, maar dan moet wel iedereen 100% inzet tonen. Pas dan kan dit waarheid worden."