DOS Kampen E6 4 - 1 (3 - 0) BAS JO11-2
27-3-2010
De Maten, De Maten 2 Kampen

BAS E2 verliest terecht in Kampen

BAS E2 heeft de overwinning van vorige week geen vervolg kunnen geven. In een leuke wedstrijd was DOS Kampen E6 een maatje te groot voor de jongens van BAS. Doelpuntenmaker aan de kant van BAS was Ramazan Yigit.

Trainer Wouter Foppen koos voor de wedstrijd voor Dennis Smit als vervanger van keeper Mike Hoogeveen. Deze had een badmintontoernooi. Voor de rest kon de trainer beschikken over een voltallige selectie.

BAS begon heel slecht aan de wedstrijd. Binnen twee minuten stonden de Biddinghuizenaren al met 2-0 achter. Tot twee keer toe stonden de verdedigers van BAS te kijken, maar werd er niet ingegrepen. Twee keer verdween de bal wonderschoon achter keeper Dennis Smit.

BAs pakte het na de 2-0 op en kwam zelf ook wat meer aan voetballen toe. Toch werd de bal te vaak zomaar weggeschoten, waardoor DOS gevaarlijk bleef. Keeper Smit zorgde ervoor dat BAS nog enigzins in de wedstrijd bleef, maar dit duurde niet lang.
Opnieuw kon DOS makkelijk langs de verdedigers van BAS en tekende zij zo de 3-0 aan.

In de rust werd er vooral gevraagd waarom er zo aan de wedstrijd was begonnen. Twan Lassche kwam met de verklaring."We moeten zo vroeg ons bed uit, dan ben je gewoon nog niet wakker", aldus de wat slaperig ogende Lassche.

Na de rust was BAS wakker en liet het zien dat het zeker goed kan voetballen. De combinaties waren bij vlagen weer te zien en ook achterin stond het een stuk beter. Vooral Marieke de Vries speelde erg sterk in de tweede helft.
Met stormram Erik Visser in de spits probeerde BAS nog wat af te dwingen, maar DOS was simpelweg gewoon te goed.

Dat het uiteindelijk maar 4-1 werd was compleet de verdienste van de Biddinghuizer ploeg. Strijd, samenwerken en soms goed voetbal zorgde ervoor dat de tweede helft gelijk werd gespeeld. Een goede prestatie.

Dit beaamde trainer Foppen ook na afloop." De tweede helft hebben we het helemaal goed gemaakt, qua spel dan. Misschien voortaan wat vroeger naar bed bij een uitwedstrijd, want anders kunnen we net zo goed met een 2-0 achterstand beginnen. Ongelofelijk", aldus de trainer.

Volgende week speelt BAS E2 weer uit. Dan staat de derby tegen asv Dronten E8 op het programma. Aanvangstijd is 9.00.

Wouter Foppen

Ramazan Yigit

DOS KAMPEN E6 - BAS JO11-2: 4 - 1 (3 - 0)

1' doelpunt 1 - 0
2' doelpunt 2 - 0
12' doelpunt 3 - 0

41' doelpunt 4 - 0
45' doelpunt 4 - 1  Ramazan Yigit (Mohammed Hussein)

Speler van de wedstrijd: Twan Lassche

Opstelling BAS JO11-2 (1-2-1-2-1):