BAS JO11-2 - Lelystad '67 E11 : 5-2

BAS JO11-2 5 - 2 (1 - 0) Lelystad '67 E11
20-3-2010, 08:15 uur

BAS E2 pakt eerste punten

BAS E2 heeft zich meer dan prima hersteld van een slechte wedstrijd vorige week.In Biddinghuizen werd SVL E11 verslagen met 5-2. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Mohammed Hussein(2x), Nils Oskam, Ramazan Yigit en Twan Lassche.

Vooraf werd er benadrukt dat het team vanaf het begin 'erop' moest zitten, om zo nu eens binnen 10 min. met een voorsprong op het veld te staan. Ook werd het samen aanvallen, samen verdedigen benadrukt door de trainers.

Dat dit goed werd opgevangen bleek al na vier minuten. Mohammed Hussein veroverde goed de bal, speelde de bal naar de vrijstaande Nils Oskam en die wist hier wel raad mee. Hij passeerde een mannetje en schoot de bal keurig in het doel.

BAS speelde een goede eerste helft, waarin duidelijk werd dat BAS steeds meer 'echt' begint te voetballen. Mooie een-tweetjes, mooie passes en ook goede individuele acties. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd er weer flink gewisseld(de selectie bestond vandaag uit 11 man), met als meest opmerkelijke wissel dat Ramazan eruit ging en Erik Visser in de spits kwam.

Erik liet meteen na rust zien waarom hij daar stond. Hij hield de bal goed bij zich, passeerde twee man en zag goed Twan Lassche vrij staan. De middenvelder hoef je zo'n kans niet te geven en hij benutte hem dan ook vlekkeloos.

De mooiste goal van de dag moest dan nog komen. Twan ging alleen op de keeper af en iedereen aan de zijlijn dacht dat hij het zelf zou gaan doen. Twan behield goed het overzicht en speelde de bal langs de keeper naar topscorer Mohammed. Deze was goed meegelopen en kon de bal in het lege goal schuiven.

BAS was nu gerust op een goede afloop en dat was ook goed te zien. Aan verdedigen werd niet meer gedacht, aan aanvallen des te meer. Het leek wel of iedereen een doelpunt wou maken. Zo kon SVL ook terugkomen in de wedstrijd.
Twee goede en snelle counters van SVL werden omgezet in twee doelpunten.

BAS E2 schrok nu weer wakker en zag plots dat er weer werk aan de winkel was. Florian Bos werd er uitgehaald voor Marieke de Vries en de moegestreden Erik Visser werd vervangen door Ramazan Yigit.

Deze laatste wissel pakte goed uit. Drie minuten later, twee balcontacten verder en Ramazan maakte de bevrijdende 4-2.
Dat het nog 5-2 werd was meer voor de statistieken, maar dat 'Mo' hem inschoot met links moet nog wel vermeld worden. Goed gedaan!

Na afloop was trainer Wouter Foppen tevreden. "In de eerste helft hebben we goed gevoetbald, alleen na de 3-0 sussen we in slaap. Gelukkig ging optijd de wekker en haalden we de drie punten alsnog binnen", aldus de trainer.

Volgende week speelt BAS tegen DOS Kampen E6. De wedstrijd in Kampen begint om 9.00.

Wouter Foppen

Mohammed Hussein

Nils Oskam

Ramazan Yigit

Twan Lassche

BAS JO11-2 - LELYSTAD '67 E11: 5 - 2 (1 - 0)

4' doelpunt 1 - 0  Nils Oskam (Mohammed Hussein)

26' doelpunt 2 - 0  Twan Lassche (Erik Visser)
32' doelpunt 3 - 0  Mohammed Hussein (Twan Lassche)
38' doelpunt 3 - 1
40' doelpunt 3 - 2
45' doelpunt 4 - 2  Ramazan Yigit (James Hesp)
47' doelpunt 5 - 2  Mohammed Hussein (-)

Speler van de wedstrijd: Mohammed Hussein

Opstelling BAS JO11-2 (1-2-1-2-1):