ASV Dronten E5 4 - 3 (0 - 2) BAS JO11-2
6-3-2010
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS E2 toont vooruitgang aan

BAS E2 heeft afgelopen zaterdag opnieuw verloren. Positief was wel dat er nu maar met 4-3 werd verloren, terwijl het zo'n twee manden geleden nog 1-10 werd. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Nils Oskam, Dennis Smit en Mohammed Hussein.

Trainer Wouter Foppen had een grote groep spelers tot zijn beschikking en dat betekende dus dat er veel gewisseld zou worden.
Vanaf het begin was duidelijk dat BAS het betere van het spel had. Er werden drie kansen gecreeerd, maar de score kon niet worden geopend.
Waar BAS dus de kansen liet liggen, was ASVD uiterst effectief. Twee kansen leverde in de eerste helft meteen al twee doelpunten op.

BAS bleef toch goed doorvoetballen, ondanks de achterstand, maar de rust werd bereikt met een 2-0 achterstand. In de rust werd er benadrukt dat BAS echt niet slechter was, maar dat iedereen moest blijven opletten. Dan zouden we hier echt niet hoeven te verliezen.

Dat dit overkwam bij de E2 was meteen duidelijk. Twee minuten na de rust was het Nils Oskam die op wilskracht zorgde voor de 2-1. BAS kwam knallend uit de startblokken en dit leverde drie minuten na de 2-1 al de 2-2 op. James Hesp ging over de linkerkant een actie aan en gaf een schitterende, strakke voorzet. Deze werd goed binnengetikt door Dennis Smit.

Na de gelijkmaker ging het over en weer. BAS kreeg via Dennis Smit en 'Man of the Match' Corne van Groningen nog twee goede kansen, terwijl keeper Mike BAS aan de andere kant in de race hield.
Toch kwam ASVD weer op voorsprong. BAS drukte door, stond op het punt de 2-3 te maken, maar vergat dat er ook verdedigd moest worden. Hierdoor stonden de twee spitsen van ASVD compleet vrij en konden ervoor zorgen dat het 3-2 werd.

BAS liet het hier niet bij zitten en deed er nog een schepje bovenop. De keeper van ASVD ging twee minuten later in de fout door de bal ver van zijn goal in de handen te pakken. Topscorer Mohammed ging zelfverzekerd achter de bal staan en plaatste de bal schitterend diagonaal in de rechterkruising. Zo kwam BAS weer terug van een achterstand.

Een gelijkspel was vandaag verdiend geweest, maar helaas kreeg BAS geen loon naar werken. Een lange bal van de Dronter defensie kwam bij Twan Lassche terecht, maar die ging in de fout. Hij miste de bal, waardoor de spits van ASVD alleen door kon op de keeper. De spits maakte het rustig af en zo bleven de drie punten onverdiend in Dronten.

Trainer Foppen was na afloop zeer te spreken over het voetbal wat BAS liet zien. "We voetballen al twee weken echt heel goed. Het zou leuk zijn als het nu een keer beloont wordt in de vorm van een overwinning", aldus de trainer.
Volgende week speelt BAS E2 thuis tegen Unicum E4. De wedstrijd begint om 09:00.

De trainer..

Nils Oskam

Dennis Smit

Mohammed Hussein

ASV DRONTEN E5 - BAS JO11-2: 4 - 3 (0 - 2)

11' doelpunt 1 - 0
24' doelpunt 2 - 0
27' doelpunt 2 - 1  Nils Oskam (-)
30' doelpunt 2 - 2  Dennis Smit (James Hesp)
42' doelpunt 3 - 2
44' doelpunt 3 - 3  Mohammed Hussein (-)