BAS JO11-2 4 - 4 (1 - 2) ESC E3
Vriendschappelijke wedstrijd
23-1-2010, 10:00 uur

BAS E2 vecht naar gelijkspel

BAS E2 heeft na een zinderende slotfase een gelijkspel overgehouden aan de oefenwedstrijd tegen ESC E3. Binnen drie minuten boog BAS een 2-4 achterstand om naar 4-4. Doelpuntenmakers aan de kant van BAS waren Mohammed Hussein(2x), Twan Lassche en buffel Erik Visser.

BAS begon heel goed aan de wedstrijd. Mooie acties werden afgewisseld met goed samenspel, het enige wat uitbleef was een doelpunt. Acties werden te ver doorgevoerd, waardoor een schietkans uitbleef.
Topscorer Mohammed Hussein bleef aan het begin van de wedstrijd aan de kant, maar liet meteen na zijn invalbeurt zien waarom hij topscorer is. Eerst trof 'Mo' de doelman nog op zijn weg, maar de tweede kans was meteen raak. Een goede voorzet van Dennis Smit werd vakkundig afgerond door Mo.

De ploeg leek nu door te drukken, maar opnieuw kwam BAS niet tot goede kansen. Omdat BAS zo'n overhand had in de eerste helft werd het team wat overmoedig. Vooral de verdedigers waren hier sterren in en stonden op sommige momenten als spits te voetballen. Dit betaalde zich uit en ESC liet zien wat effectiviteit is. Twee kansen had de ploeg uit Elburg nodig om de achterstand om te zetten in een voorsprong. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-2 tussenstand.

In de rust werd er vooral gehamerd op het niet te ver doorvoeren van de acties en dat er ook best wel eens geschoten mocht worden.

De tweede helft was nog maar vier minuten onderweg of de 1-3 lag al tegen de touwen. De spits van ESC passeerde handig twee verdedigers en kon zo doorlopen op keeper Mike Hoogeveen. Deze was kansloos op de inzet van de spits en zodoende keek de E2 tegen een grote achterstand aan.

Waar het team in de eerste seizoenshelft op z'n moment de kop zou laten hangen, gebeurde nu het omgekeerde. Alle spelers deden een stapje extra en dit betaalde zicht ook uit. Twan Lassche zette iedereen voor schut door in plaats van een voorzet te geven, voor een schot op de goal te gaan. Ook de keeper was verrast en daarom ook kansloos. De aansluitingstreffer was een feit.

Na deze goal rook BAS bloed en gingen de jongens massaal naar voren. Aanval op aanval werd er opgezet door de Biddinghuizenaren, maar zonder resultaat. Uiteindelijk profiteerde ESC van de ruimte achterin bij BAS en leek zodoende de wedstrijd uit te counteren met de 2-4.

Echter, gebeurde het ongelofelijke. In een tijdsbestek van drie minuten was het eerst Erik Visser en drie minuten later Mohammed Hussein die er voor zorgden dat de stand ineens op 4-4 stond. Blijdschap bij het team, maar er werd nog even gegokt op meer. Helaas kon BAS geen goede kansen meer creeeren, waardoor de einduitslag 4-4 werd.

Trainer Wouter Foppen was na afloop erg tevreden over de tweede helft."Als je acht minuten voor tijd met 2-4 achterstaat en het wordt uiteindelijk 4-4, dan hebben we het goed gedaan. Toch hadden we in de eerste helft de westrijd al op slot kunnen gooien. Zonde dat dat niet gebeurd.",aldus Foppen.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dan speelt BAS E2 uit in Lelystad. Tegenstander is SVL E13.

De trainer...

Mohammed Hussein

Twan Lassche

Erik Visser

BAS JO11-2 - ESC E3: 4 - 4 (1 - 2)

7' doelpunt 1 - 0  Mohammed Hussein (Dennis Smit)
22' doelpunt 1 - 1
25' doelpunt 1 - 2

29' doelpunt 1 - 3
33' doelpunt 2 - 3  Twan Lassche (-)
36' doelpunt 2 - 4
42' doelpunt 3 - 4  Erik Visser (-)
45' doelpunt 4 - 4  Mohammed Hussein (Dennis Smit)

Speler van de wedstrijd: Mike Hoogeveen

Opstelling BAS JO11-2 (1-2-1-2-1):