BAS JO11-2 - Reaal Dronten E5 : 5-0

BAS JO11-2 5 - 0 (1 - 0) Reaal Dronten E5
12-12-2009, 09:00 uur

BAS E2 in 'winning mood'

BAS E2 komt zo langzamerhand in een 'winning mood'. Voor de tweede keer op rij wisten de jongens en meisje te winnen. Dit keer was Reaal Dronten E5 de tegenstanders, maar ook zij keerden teleurgesteld huiswaarts. Het werd 5-0. Doelpuntenmakers waren Ramazan 'rambo' Yigit(2x), Mohammed 'Mo' Hussein, Nils Oskam en Twan Lassche.

Er werd zaterdagmorgen aangetreden met een flinke selectie. De trainer had de beschikking over een selectie van 11 man, waardoor er vandaag veel gewisselt zou worden.
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Reaal. BAS was nog niet wakker, misschien last van de kou, maar Reaal kon doen en laten wat het wou. BAS greep niet in.

Reaal kreeg een aantal opgelegde kansen, maar mede door goed keeperswerk van Dennis Smit en missende spitsen aan de kant van Dronten bleef het lang 0-0. Toch was het BAS dat op voorsprong kwam. Mohammed legde de bal goed terug op de mee op gekomen Nils Oskam en deze rondde goed af.1-0!

Na de rust, waarin weer volop gewisseld werd, kwam BAS E2 los. Mooi combinatiespel, schitterende acties van Corne en Mohammed en veel doelpunten. In de rust was er een opmerkelijke wissel gedaan. Erik Visser kwam in de spits, voor de wat slaperige Ramazan Yigit. Erik deed dit heel goed, alleen ontbrak er een goal. Maar dit is zeker iets om vaker te gaan proberen.

De 2-0 volgde al snel na de rust. Mohammed liet een aantal verdedigers met een mooie rush achter zich en schoot de bal strak tegen de touwen.
Nu was het hek van de dam. Twee minuten na de 2-0 was het een mooie actie langs 3 Reaal-verdedigers van Corne, hij legde hem op het goede moment voor op Twan Lassche, die hierdoor een opgelegde kans kreeg. Twan wist hier wel raad mee en scoorde zo zijn eerste goal van het seizoen.

Waar iedereen dacht dat het nu wel genoeg was, hadden we nog Ramazan Yigit. In de eerste helft nog heel afwezig, maar bij terugkomst in het veld toonde hij zich een echte spits. Twee balcontacten na zijn invalbeurt stond het al 5-0. Twee keer kreeg 'Rambo' de bal, twee keer trof hij het goal.

Na afloop was iedereen blij met de overwinning. Wel werd duidelijk dat de twee goals van Yigit ook waren opgevallen in Turkije. Trainer Wouter Foppen kreeg een telefoontje van Frank Rijkaard(Galatasaray) over een mogelijke transfer van Yigit naar Istanbul nu spits Milan Baros geblesseerd is. Helaas voor hem, Ramazan blijft bij ons!

Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten na de winter, wanneer BAS E2 in de nieuwe competitie van start gaat. Nu eerst nog twee keer trainen en dan vakantie. Allemaal goed uitrusten en weer fris en fruitig beginnen aan de nieuwe ronde!