BAS JO11-2 3 - 2  Lelystad '67 E6
7-3-2009

WE KUNNEN ZEKER WINNEN

7 maart 2009 BAS e2 – SVL e6 3-2 (0-2)

Als er punten gepakt moeten worden dan moet SVL e6 verslagen worden! Fijn dat Hidde zich toch meldde zaterdagmorgen en na een kleine test ook fit genoeg bleek! Walid was mee met de e1. De eerste helft speelden we niet goed. De bal werd niet goed overgespeeld waarna de tegenstander weer naar hartelust kon aanvallen. Het zelfvertrouwen had een behoorlijke tik gekregen de laatste twee wedstrijden (tegen sterke tegenstanders!) waardoor we slapjes in het veld stonden. In de rust stonden we dan ook terecht met 0-2 achter.

In de rust hebben we toch duidelijk kunnen maken dat we vertrouwen hebben in ze en dat we zeker wisten dat ze deze tegenstander konden verslaan, maar dan moet er wel geknokt worden en we voor elkaar door het vuur moeten willen. Het was bijzonder om te zien dat de tweede helft dan ook totaal anders verliep. Ook de ouders hebben daar goed bij geholpen (o.a. de vurige sjaal van Kees) door ze goed aan te moedigen en ook te laten merken dat zij erin geloofden. Zo maakte kort na rust Ruben de 1-2 door vanaf links een goede solo-actie af te ronden door een scherpe pass aan de goed kant van de paal. En vijf minuten later was het wederom raak omdat Rick vlak voor het doel alert was en eerder dan de keeper bij de bal was 2-2. En weer 5 minuten later werd het 3-2 door een eigen doelpunt. Die moet je wel afdwingen en dan moet je wel de tegenstander op z’n eigen helft onder druk zetten! En dat gebeurde in de 2e helft volop! De score had nog hoger kunnen oplopen. Patrick was gevaarlijk voor de tegenstander en had met wat meer geluk ongetwijfeld gescoord. In de 2e helft waren volop combinaties te zien en was een ieder aan het werk en na afloop moe. Dat zien we graag! En na afloop weer lachende gezichten!