Go Ahead K. E2 3 - 4  BAS JO11-2
25-10-2008
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

SAMEN STERK BAS E2 WINT VAN GO AHEAD

Een mooie zonnige zaterdag en we vetrokken met een behoorlijk wat fans om kwart voor negen naar Go Ahead om daar tegen de E2 te spelen. Voor het eerst was Be mee. Koen en Sandra konden er niet bij zijn vanwege de wedstrijden die ze zelf moesten spelen. Koen kwam ons nog even uitzwaaien. De vader van Ruben, Allard, werd door Huib gevraagd te helpen bij de coaching en de moeder van Rick, Diane, was verzorgster.
We begonnen met Tom en Whalid als reserve. Hidde als vaste post in het centrum achterin met links Ruben en rechts Rick naast hem. Ruben mocht langs de zijlijn om als het mogelijk was de bal voor te zetten. Be speelde voor Hidde op het middenveld en Patrick in de spits met Marije er vlak bij. Wesley uiteraard op doel.
Vanaf het begin werd er goed gevoetbald en de eerste periode in de eerste helft ging erg gelijk op waarbij wij wel gevaarlijker waren. Patrick opende de score door de bal goed aan te nemen midden voor het doel en bij de draai naar het doel de bal met een boog prachtig over de keeper schoot; 0-1! Maar Go Ahead boodt echt wel tegenstand en kwamen ook wel is gevaarlijk bij het doel en na een korte solo van de middenvelder van Go Ahead haalde hij uit van circa 15 meter en werd het 1-1. We waren er absoluut niet van in de war en bleven goed voetballen waarbij iedereen meedeed. Whalid en Tom kwamen in het veld voor Patrick en Ruben. Nog in de tweede helft gaf bij een snelle aanval Marije een prachtige assist op Whalid die de bal netjes inschoot 1-2. Tom, Hidde, Rick en Wesley zorgden ervoor dat het dicht zat achter.
Kort na de rust was het meteen weer raak. Hidde ging mee naar voren omdat we gewoon sterker waren Rick gaf een goede assist op Hidde die goed inschoot van dichtbij; 1-3. Meteen daarna werden Rick en Marije gewisseld en kwamen Patrick en Ruben weer in het veld. We waren nu echt kansrijk en de score had hier kunnen uitlopen naar minimaal 1-5 maar de ballen gingen er niet in. Hidde en Be werden gewisseld voor Rick en Marije. Be had een goede eerste wedstrijd gespeeld! Go Ahead liet het er ook niet bij zitten en kwamen ook met een aantal goede aanvallen op de proppen en maakte in korte tijd 2-3 en 3-3. Het was weer gelijk. Ruben raakte geblesseerd en Hidde verving hem. De hele wedstrijd bleef iedereen knokken en waren de ouders fanatiek aan het aanmoedigen zodat ruim voor de officiele speeltijd uit wederom (zoals eerdere wedstrijden uit hoekschoppen wordt gescoord) een hoekschop Whalid de 3-4 inkopte bij de eerste paal. In de ruime blessuretijd drong Go Ahead nog aan en kwamen er nog drie hoekschoppen. Tom heeft erg veel nuttig werk gedaan achterin met ook mooie slidings. De winst voor ons!!!
Omdat echt iedereen bleef knokken en de fans zichtbaar achter het team stonden is de winst binnen gehaald.