BAS JO11-2 - ASV Dronten E2 : 3-10

BAS JO11-2 3 - 10  ASV Dronten E2
6-9-2008

Met de neus op de feiten…!!!

Wat een mooie dag leek te worden liep uit op een fiasco. De tegenstander vandaag was 1ste klasser ASVD E2. Van te voren wisten we dat het een moeilijke pot zou worden maar doordat Patrick verhindert was voor vandaag zou de E2 met 7 man aantreden.

BAS E2 kwam goed uit de startblokken zocht de aanval en wist meteen in de 4e minuut een corner te forceren. Terwijl de coach van Asvd zijn ploeg wakker probeerde te schudden sloegen de Biddinhuizenaren toe. Ruben nam de corner van links en de bal draaide af. Walid wist met een fraai Hakje in de lucht de bal achter de Drentenaren te krijgen en zo was het al vroeg 1-0. 2 minuten later was de voorsprong zelfs verdubbeld. De bal werd diep gegeven door Marije op Walid laatst genoemde kapte een mannetje uit waar Rick voor open goal stond wist Walid zelf uit de korte hoek te scoren en zo zijn 2e doelpunt te maken van de wedstrijd.

Na dit doelpunt leek de diesel motor van Asvd op gang te zijn ze bleven over de flanken heen walsen en voorzetten produceren. Het probleem lag hem in de omschakeling er werd aangevallen maar zodra de bal verloren was liepen de rood-witte op een drafje terug en kwamen te laat om een voorzet te blokkeren. De mazzel was dat Wesley een aantal ballen wist te pareren en dat de lat en de paal ons te vriend hield. Anders had het in de 20ste minuut al 2-9 kunnen zijn in het voordeel van Dronten. In de 21ste minuut sloeg de spits van Asvd voor het eerst toe en was de aansluitingstreffer een feit.

Na de aansluiting werd het in een mum van tijd 2-3 en zelfs 2-4. De 2-4 was een penalty doordat Rick de bal uit natuurlijke reactie in zijn handen nam nadat Wesley hem uit de lucht naar hem toe tikte.

In de rust werd alles even duidelijk gemaakt wat er fout ging. Er vond 1 wisseling plaats Ruben ging de verdediging versterken en ruilde de plaats om met Hidde die qua body iets meer in te brengen zou hebben tegen de rechtsmid van Asvd. Na rust werd het snel 2-5 en 2-6 waarna de E2 toch meer terug ging vechten maar door te veel individuele acties werd verzuimd de pass te hanteren naar de persoon die in een betere scoringspositie stond. Na 15 minuten in de 2e helft brak de E2 van BAS. Ze werden moe en Asvd vond de combinaties gemakkelijk. Tussen de 40ste en 47ste minuut werd er door Dronten 4 keer gescoord waardoor de stand op 2-10 kwam te staan. Toch wist BAS in de 49ste minuut nog een doelpunt te maken nadat een hakje van Walid door de verdediger van richting werd verandert en de keeper hem te laat zag aankomen. Zo werd de stand 3-10.

Leiders aan het woord: Het begin was hoopvol we begonnen goed we zochten de combinaties en wisten 2 keer een doelpunt te maken binnen 5 minuten. Deze stand wisten we lang vast te houden maar mede doordat er niet gewisseld kon worden werd BAS uitgeput waar Asvd over 3 wissels beschikte. Ook was de omschakeling na de 15e minuut ver te zoeken. Dit zal in het vervolg beter moeten. Tegen sterkere tegenstanders zal het lastiger worden om de nul te houden. Ook het snelle spelen zal verbeterd moeten worden op de training. Volgende week staat Dos Kampen E2 op het programma hopelijk zijn alle 8 E2 spelers dan klaar om deze wedstrijd te winnen als team.