Bekerwedstrijd
30-8-2008

Eerste test nieuwe samenstelling…

Vandaag 30 augustus 2008 is de dag dat de nieuwe samenstelling van de E2 zijn opwachting deed tegen Zwolsche Boys E3. De leiders van de E2 konden eindelijk over een volledige selectie beschikken.

Nadat alle spelers waren gearriveerd en een potje tafelvoetbal hadden gespeeld. Was het tijd om de kleedkamer op te zoeken om ons voor te bereiden voor de eerste wedstrijd. Met nog maar 2 weken trainen in de benen zouden we het opnemen tegen de “Boys” uit Zwolle.

Nadat iedereen was omgekleed kwam er eerst een kort praatje van Koen over de wedstrijd die zou komen. Eenmaal op het veld werd er een warming-up gedaan wat voor vele nieuw was. In de warming-up kwamen onder andere de gouwe ouwe kniehef en het hakkenbillen voor.

Nadat iedereen bij het balletje trappen nog even de laatste aanwijzingen kregen was het tijd om de wedstrijd te beginnen. Onder leiding van scheidsrechter/leider Huib van Os.

De eerste minuten van de wedstrijd waren onwennig de aanval werd gezocht en vaak was het ook de voorzet die goed aankwam maar de spelers hadden nog wat moeite met het vinden van de medespelers. Na een minuutje of 5 liep het gesmeerd. De ene combinatie na de andere werd gezocht. De 1-2tjes die gezocht moesten worden door Ruben en Rick met Marije (wat voor de wedstrijd was besproken) werden veelvuldig uitgevoerd. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben resulteerde dit in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het was een mooie combinatie waar Patrick rechts de hoek in werd gestuurd. Patrick maakte een schijnbeweging waarna hij de bal met links voor gaf. De bal werd iets getoucheerd door de tegenstander waardoor hij precies bij Ruben Stuifzand viel die in 1 keer uithaalde en zo de score opende.

Na dit doelpunt kwam BAS helemaal los maar wonderlijk genoeg bleef de 2-0 uit. Alsof er een engeltje op de lat zat. De ballen troffen de lat de paal en het zijnet. Na een stuk of 10 pogingen pareerde de keeper de bal uit het goal en werd het een corner. De corner werd met links genomen door de tweebenige Patrick en de bal kwam bij Marije terecht die de bal tegendraads het doel in wist te werken en zo de 2-0 tekende. Voor rust wist Walid ook nog met een solo Ruben te bereiken zijn schot belandde via de keeper bij Walid die hem er alsnog in wist te werken. Net voor rust wisten de Boys toch nog iets terug te doen na een kluts bal kwam de bal bij de spits die hem koelbloedig in het doel van BAS schoof.

De 2e helft moest iets beter. Het doelpunt kwam mede door het wel willen aanvallen maar het vergeten terug te verdedigen. De afspraken werden dus door de leiders Huib Sandra en Koen nog 1 maal aangesterkt in de rust. Na rust was de eerste periode duidelijk voor BAS weer was het een corner dit maal genomen vanaf links (weer door Patrick) de bal belande voor de voeten van Walid die zijn 2e treffer liet noteren door een pegel te produceren die het net in het doel trof. Na 10 minuten in de 2e helft was het weer een corner ditmaal zou Hidde hem nemen die de bal met een afdraaiende krul op het hoofd van Ruben wist te krijgen. Ruben wist er wel raad mee en met een harde kopstoot kopte hij de bal in het dak van het doel. Zo stond de teller op 5-1. nog geen 3 minuten later kwam Hidde nogmaals op via links en na een steekbal naar de spits wist Ruben zijn 3e goal rustig binnen te schuiven. 6-1. vervolgens zou Ruben ook het 4e doelpunt op zich nemen in de 20ste minuut van de 2e helft was het Patrick die zijn 4e assist gaf op Ruben die de bal vervolgens weer langs de Boyse doelman wist te krijgen. De laatste 5 minuten werd er weer veel balverlies geleden en wou iedereen weer aanvallen en werd de omschakeling vergeten. Daarom was het ook niet gek dat de 7-2 nog zou vallen. Dit was dan ook de eindstand.

Nawoord van de leiders: Leuk gevoetbald zeker voor een eerste keer samen. De komende weken zal er bij de training nog wat aandacht besteed moeten worden op de omschakeling. Het voetbal was leuk om te zien ze vinden elkaar al goed en weten dat ze een team zijn. Er zullen nog paar dingen verbeterd worden maar dat komt nog wel. Goed gedaan allemaal.